Fri frakt ved kjøp over 700,-
Sørlandets eldste bokhandel

Brettspill til påske? Her er våre tips!

Glem TV, mobiltelefon og alt annet som får deg til å tenke på hverdagslivet. I påska er det marsipan, peiskos og brettspill som gjelder! Enten du skal tilbringe dagene hjemme eller på hytta, er det en påsketradisjon du bør sørge for å holde ved like, nemlig å spille brettspill!

Det å samle venner eller familie rundt brettspillet har vel aldri vært så viktig som nå, i en tid hvor vi alle sitter med nesa ned i telefonen store deler av tiden. Så skru av telefonen og nyt de røde dagene sammen med de du er glad i!

10 brettspilltips til påske

Beskrivelse av hvert enkelt spill finner du lenger ned i artikkelen.

Dette er våre 10 brettspill du bør sjekke ut:

Eggdansen

Årets barnespill, kåret av brettspillguiden.no.

Målet med spillet – Hvem klarer å fange flest egg og dermed sanke flest poeng? Det er nemlig ikke så enkelt, for eggene hopper vilt omkring og skifter stadig eier… Og når noen slipper ned et egg, er spillet over.

Et hoppende gøyalt eggspill for 2–4 spillere i alderen 5–99 år, men kan også passe for yngre barn.

Dobble

 

Finn den doble gjenstanden. Dobble kortspill er for deg som liker spill hvor man trenger hurtighet og har raske reflekser. Liker du Ligretto er dette kortspillet for deg!

For 2-8 spillere i alderen 6 år og oppover.

Kingdomino

 

Årets familiespill! Kåret av brettspillguiden.no.

Som konge er det din jobb å skape det mest fantastiske kongeriket, bestående av innsjøer, fjell, slettelandskap og åkere. Men motspillerne dine konkurrerer om de samme brikkene. Et taktisk spill som passer for barn fra 8 år og oppover.

Splendor

I Splendor skal du samle juveler og være handelsmann. Dette er et taktisk spill med kort og sjetonger. Hvor målet er å bygge seg opp ved hjelp av sjetongene og/eller kort. Spillet passer 2-4 spillere fra 10 år og oppover. 

7 Wonders

I 7 Wonders handler det om å bygge opp sitt eget samfunn rundt ett av de 7 underverkene. Du må prioritere mellom å samle ressurser, satse på vitenskap eller makt ved krig. Spillet passer fra 10 år og oppover og her kan man være fra 2-7 spillere. Spillet har 3 faser og hvis du liker Ticket to ride og Catan, vil 7 Wonders være noe for deg.

 

Loopin Louie

Passer for ypperlig for barn fra ca 4 år, men kan spilles like bra med barn og voksne sammen. Her gjelder det å beskytte gården fra den flygende Louie, han kommer nemlig flyvende gjennom luften og skremmer alle kyllingene på gården. Spilleren som er den eneste med kyllinger igjen på gården vinner spillet.

Et fartsfylt og morsomt spill for barna. Et enkelt og selvforklarende spill som barna kan spille alene.

Flamme Rouge

Et strategispill hvor man skal styre sitt eget sykkellag mot seier. Passer som familiespill hvor barna er fra ca 8-10 år. Du trenger ikke å være sykkelinteressert for å synes dette er et bra spill. Man styrer sitt team med 2 ryttere, og man flytter disse ved å trekke og spille forskjellige kort.

Spillet kan spilles av 2-4 spillere og det varer i ca 30-45 minutter.

NMBR 0-9

Et morsomt familiespill hvor man må tenke strategisk og prioritere riktig for å få brikken på riktig plass. Et spill som er raskt å lære og er ferdig spilt på ca 15 minutter. Men taper man vil man garantert spille om igjen for å ta revansje. Første lag eller grunnmuren må være uten hull for å kunne legge neste lag. Jo høyere man får plassert brikkene jo mer poeng får man.

Ypperlig for opptil 4 spillere og man bør være fra ca 8 år.

Terraforming Mars

 

Dette er spillet for deg som vil ta steget videre etter å ha spilt Catan/7 Wonders og behersker disse godt. Man bør være være 12-14 år for å spille dette. Spillet er på engelsk.

Utfordringen er å gjøre planeten Mars levelig for folk. Man kontrollerer hvert sitt selskap som konkurrerer i å gjøre planeten beboelig. Dette gjøres ved å spille forskjellige prosjekt kort, få opp ulike typer produksjoner og å plassere ut sine egne byer og grønne områder på forskjellige steder på planeten.

Etter hvert som de globale parameterne blir nådd(temperatur, luft og sjø) så er spillet ferdig og da er det den spilleren med høyest Terraform rating som vinner spillet.

Her kan du se flere av våre brettspill.